Vanedannende medicin

 Vedr. beroligende medicin, sovemedicin og stærk smertestillende medicin

Vi følger Sundhedsstyrelsens vejledning for udskrivning af recepter på vanedannende medicin, herunder stærk smertestillende, beroligende- og sovemedicin.

Det medfører, at medicinen kun udskrives ved personligt fremmøde i klinikken og som udgangspunkt i mindst mulige portioner.

Fremmøde kan være aftalt til at være enten ved læge eller sygeplejerske. Under corona har vi ikke kunne overholde disse regler og flere har oplevet større fleksibilitet end, hvad reglerne tillader. Fra sensommeren 2021 kommer ovenstående til, at gælde for alle og vi henstiller derfor venligst til, at du sørger for at få bestilt en tid i god tid inden, du løber tør. Allerbedst er det, at aftale konsultation fra gang til gang. (Undtagelser kan være ældre, hvor hjemmeplejen doserer medicinen).

Alle forløb individualiseres, og alle vil blive tilbudt hjælp til nedtrapning eller omlægning til ikke-vanedannende alternativ.

Formålet med denne procedure er, at minimere forbruget og give læge og patient mulighed for, at drøfte behandlingen og risikoen for afhængighed.

Alle patienter i denne type behandling skal have en behandlingsplan. Behandlingsplanen står i din journal og du kan få den oplyst ved at skrive til klinikken.

Se vejledning om vanedannende medicin fra sundhedsstyrelsen her